
Vandaag is dat minder vanzelfsprekend
Er is een strengere regelgeving op vlak van uitrusting en infrastructuur. Maar samen met kleiner wordende gezinnen en een veranderende kijk op vleesconsumptie is ook de vraag naar kleinere hoeveelheden vlees gestegen.
Onze filosofie
Niettemin is het onze filosofie dat we er niet alleen moeten naar streven om het dierenwelzijn zo optimaal mogelijk te maken, maar ook dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Dit kan door minder vlees te eten, maar béter vlees. Dit kan ook door de afstand tussen boer en consument te verkleinen. Korte keten.


Lekker? Allicht! U koopt immers een Menapii varken dat rechtstreeks van de hoeve komt!
Puur? Uw varken heeft gegraasd op Vlaamse velden en kreeg het beste voeder: eigen maïs, granen, ingemaakt gras, hooi en aardappelen en eikels. Onze zeugen kunnen lang en vaak buitenlopen en dat zorgt voor een betere structuur en fijne dooradering van vet. Dat maakt het verschil. En dat proef je ook!
Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu: minder voedselkilometers, minder verpakkingsafval en beperking van energieverbruik bij transport, bewaring en verpakking.
Heerlijk gezond en ambachtelijk vlees. Het kan wel degelijk, want bij ons staan respect voor het dier en zijn omgeving plus de puurheid van gezond en eerlijk vlees boven maximaal rendement en hoge winstmarges.